Klanten geven ons een 9.1

Konzelmann's | Broodmix | Das Dunkle

Inhoud: 1 x 370 gram

Portie: 50g

Calorieen: 127,5kcal per portie

Eiwitten: 11,45g per portie

Netto koolhydraten: 1,45g per portie
Netto koolhydraten zijn de verteerbare koolhydraten die meetellen in het koolhydraatarm dieet. De overgebleven koolhydraten die niet meetellen zijn onverteerbaar en verlaten het lichaam direct. Onverteerbare koolhydraten zijn zoetstoffen die polyolen worden genoemd. Om de netto koolhydraten te berekenen, worden de polyolen van de totale koolhydraten afgetrokken. Bekijk het voedingswaardetabel voor meer informatie.

Vetten: 7,2g per portie

  • Op voorraad
  • Bestel nu, ontvang morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50
€ 3,49
Stapelkorting
  • 6 voor € 3,25 per stuk Je bespaart 7%
Met deze proteïne broodmix maak je heel eenvoudig donker brood met een zeer hoog eiwitgehalte en een verlaagd gehalte aan koolhydraten. Het aantal koolhydraten per 100 gram is slechts 2,9 gram. Per snee is dit ca. 1,5g. Het brood is wat vaster dan het Nederlandse brood omdat dit een Duits brood is, maar het is zeker niet minder lekker!

Lijnzaadmeel, tarwegluten, amandelmeel, zeezout, gist. 

Gemiddelde voedingswaarden
Per 100g Per portie: 50g
Energie (Kcal / kJ) 255 Kcal 1067,6 kJ 127,5 Kcal 533,8 kJ
Eiwitten (g) 22,9 11,45
Koolhydraten (g) 2,9 1,45
Waarvan suikers (g) 0,4 0,2
Waarvan polyolen (g) 0
Vetten (g) 14,4 7,2
Waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,4 0,2
Vezels (g) 11,2 5,6
Zout (g) 1,3 0,65

Bereiding met de hand:

Leeg de broodmix in een kom en voeg hier 340 ml lauw water aan toe. Kneed het deeg met je handen of met een keukenmachine tot een glad deeg. Bedek de kom met een vochtige doek en laat het deeg ongeveer een uur op een warme plek drogen. Leg ondertussen bakpapier in een bakblik of cakevorm. Vorm een rol met het deeg en leg deze in de bakvorm. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 60 minuten. De baktijd kan variëren aan de hand van de oven die je gebruikt, dus let na 45 minuten goed op het brood.

Tip: als je het brood iets minder droog wilt hebben, kun je een eetlepel water en/of olijfolie toevoegen.

Het brood kun je invriezen of in de broodtrommel (luchtdichte container) bewaren. Als je het brood niet invriest, kun je het beste het brood laten afkoelen en daarna kun je het nog 2 dagen bewaren.

Vragen van klanten
Geen vragen
Heb je het antwoord niet gevonden?