Kunnen wij je helpen?
Neem gerust contact met ons op voor al je vragen. Wij staan voor je klaar!
Mix voor brood
Ontvet lijnzaadmeel, zonnebloempitten, ontvet zonnebloemmeel, psylliumschil, ontvet kokosmeel, bakpoeder, plantaardige vezels, zout.
Per 100g | Per portie: 50g | |||
Energie (Kcal / kJ) | 333 Kcal | 1394,2 kJ | 166,5 Kcal | 697,1 kJ |
Eiwitten (g) | 23 | 11,5 | ||
Koolhydraten (g) | 12 | 6 | ||
Waarvan suikers (g) | 3 | 1,5 | ||
Waarvan voedingsvezels (g) | ||||
Waarvan polyolen (g) | 0 | |||
Vetten (g) | 22 | 11 | ||
Waarvan verzadigde vetzuren (g) | 3,2 | 1,6 | ||
Vezels (g) | 34 | 17 | ||
Zout (g) | 0,2 | 0,1 |
Giet het broodmengsel in een diepe kom en meng goed. Voeg 350 ml warm water toe en mix tot je een goede deegstructuur krijgt, waarbij alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn. Het mengen gaat makkelijker als je een lepel of een spatel gebruikt.
Laat het mengsel 5 minuten rusten. Bevochtig na 5 minuten je handen en vorm het deeg tot een 3-5 cm hoog brood en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 60-70 minuten op 190ºC.
Laat het brood na het bakken minimaal 2 uur in de oven staan zodat het volledig kan afkoelen. Laat het brood voor het beste resultaat een nacht in wat papieren servetten rusten.